Новини

Младежкият фестивал „Спорт срещу агресия” завърши със спортен празник и концерт

Видин бе домакин на тридневен младежки фестивал по проект „Спорт срещу агресия”. По време на събитието бяха проведени различни семинари, а в съботния ден в крайдунавския парк се състоя и спортен празник.

В спортния празник се включиха много младежи и девойки, които премериха сили в различни турнири – по лицеви опори, „кофички”, клекове, набирания и канадска борба.

Публиката имаше възможност да чуе на живо изпълнения на Миро – един от най-популярните изпълнители на българската поп сцена. Албена Вескова и танцьори от Ансамбъл „Българе” пресъздадоха магията на българския фолклор.

Оперните певци Стоян Бончев и Борис Луков представиха красотата на класическата музика. Музикантите и танцьорите от La Cubania Original пък пренесоха във Видин горещите ритми на екзотична Куба. В концерта участваха и чаровните изпълнителки Анастасия и Теодора, за които това беше и дебют пред публика. Водеща бе актрисата Гергана Стоянова.

Проектът „Спорт срещу агресията” цели да обвърже намаляването на агресията с даване на адекватен отговор на потребностите на младите хора, основните от които са намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Националната програма за изпълнение на младежки дейности към Министерството на младежта и спорта.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.